COVID-19 Coronavirus Snelle antilichaamtestcassette

SureScreen’s suite van COVID-19 snelle tests detecteren ofwel de reactie van het lichaam op het coronavirus ofwel identificeren ze het virusantigeen zelf en geven kwalitatieve ja/nee resultaten binnen 10 minuten.

Over het Coronavirus (COVID-19)

COVID-19 is een besmettelijke ziekte die uw luchtwegen en longen kan aantasten, veroorzaakt door het recentelijk ontdekte coronavirus.

Deze besmettelijke ziekte was onbekend tot de recente uitbraak die eind 2019 in China plaatsvond. Op het moment van schrijven, blijven de gevallen van COVID-19 dagelijks toenemen over de hele wereld.

De meest voorkomende symptomen die geassocieerd worden met COVID-19 zijn koorts, vermoeidheid en een droge hoest, maar het kan tot 14 dagen duren voordat de symptomen verschijnen, dus het is moeilijk om te weten of iemand al besmet is voordat deze aandoeningen zich voordoen. In de tussentijd kunnen geïnfecteerde mensen het virus onbewust verspreiden.

Let op: deze test is alleen CE-gemarkeerd voor professioneel gebruik.

Over onze COVID-19 sneltestcassette

Deze test is alleen CE-gemarkeerd voor professioneel gebruik. De COVID-19 sneltest van SureScreen identificeert de reactie van het lichaam op het coronavirus na het begin van de infectie en geeft binnen 10 minuten een kwalitatief ja/nee resultaat.

Het implementeren van snelle screening voor COVID-19 heeft een enorme tijd- en kostenbesparing ten opzichte van laboratoriumscreening, en zal helpen om de verspreiding van het virus onder controle te houden door de infectie snel en accuraat te identificeren.

De testcassette is eenvoudig te gebruiken, er is alleen een vingerprikmonster nodig om te functioneren, net als een bloedglucosetest.

Naast volbloed kan de cassette ook worden uitgevoerd met serum- of plasmamonsters.

Voordelen van onze COVID-19 sneltestcassette

 • Aanzienlijke tijd- en kostenbesparing ten opzichte van laboratoriummethoden
 • Identificeert een infectie, zelfs in milde of asymptomatische gevallen.
 • Scherm overal
 • Nauwkeurigheid van 97,8% (IgM) en 99,6% (IgG)
 • Resultaten binnen 10 minuten
 • Assisteert in de controle van de virale overdracht
 • Ideaal als triage- en screeningsinstrument
 • Gemakkelijk te gebruiken en te lezen, zonder dat er specialistische apparatuur nodig is

FAQ

 • Hoe werkt de testcassette?
  De test is een laterale flow-immunoassay-test en werkt op dezelfde manier als een zwangerschapstest. In de teststrip zitten antilichamen die zich binden aan een COVID-19 specifieke biomarker, Immunoglobuline G (IgG), en een andere infectie biomarker, Immunoglobuline M (IgM). Wanneer een monster (bloed, serum of plasma) aan een uiteinde van de test wordt toegevoegd, stroomt het langs de teststrip en werkt het samen met deze antilichamen. Als de patiënt COVID-19 heeft opgelopen, zullen de biomarkers in hun bloed zich binden aan de antilichamen op de teststrip, waardoor er een zichtbare testlijn overblijft. Als de patiënt geen COVID-19 heeft, mogen er geen biomarkers in het bloed aanwezig zijn en zal er geen testlijn zichtbaar zijn. Er zijn aparte testlijnen voor IgG en IgM en er hoeft er maar één zichtbaar te zijn voor een positief resultaat.
 • Wat zijn IgG en IgM?
  Immunoglobulinen zijn zelf antistoffen en maken deel uit van ons immuunsysteem. Wanneer we een infectie krijgen, zoals COVID-19, worden immunoglobulinen geproduceerd, die zich aan het virus hechten en de rest van het immuunsysteem activeren om het virus aan te vallen en op te ruimen. IgM is het eerste immunoglobuline dat wordt geproduceerd. De aanwezigheid van IgM is een indicator voor een vroege infectie. De aanwezigheid van IgG is een indicator voor een latere infectie (meestal 7 dagen of langer na de infectie).
 • Welke monsters kan ik gebruiken?
  De testcassette werkt met volbloed, plasma of serum. Capillair bloed is het gemakkelijkst te verkrijgen via een vingerprik, maar veneus bloed verkregen via een venepunctie is ook geschikt. Het type monster heeft geen invloed op de gevoeligheid of de nauwkeurigheid van de test.
 • Waarvoor dient de bufferoplossing en kan ik elke buffer bij de test gebruiken?
  De bufferoplossing heeft twee functies. Het fungeert als drager voor het monster, waardoor het zijdelings langs de teststrip kan stromen, en het houdt de pH van het monster constant terwijl het stroomt, waardoor degradatie van de biomarkers en de antilichamen wordt voorkomen. Wij raden u aan om alleen de bij de testkits geleverde bufferoplossing te gebruiken, aangezien andere de nauwkeurigheid van de test kunnen beïnvloeden.
 • Kan de test dus asymptomatische patiënten opsporen?
  Ja, de test zal in staat zijn om IgM/IgG te detecteren bij asymptomatische mensen, omdat ze een immuunrespons zullen hebben, ook al vertonen ze geen symptomen. De tijdlijn van de infectie zal dezelfde zijn als die van iemand die symptomen vertoont.
 • Ik heb de resultaten na 10 minuten niet gelezen. Wat moet ik doen?
  Voor het resultaat is het venster van de nauwkeurigheid 10-15 minuten nadat u het monster en de bufferoplossing hebt toegevoegd. Als u na deze tijd vergeet de resultaten af te lezen, kan het zijn dat de test niet nauwkeurig is en dat u deze moet herhalen.
 • Wat is de houdbaarheid van de testcassette?
  De houdbaarheid is 18 maanden vanaf de fabricagedatum. De vervaldatum van het product wordt ter referentie op de verpakking gedrukt. Niet gebruiken na de vervaldatum.
 • Hoe moet ik de tests opslaan?
  De aanbevolen bewaartemperatuur is 2 – 30°C. We raden echter niet aan om ze in de koelkast te bewaren, tenzij het risico bestaat dat ze oververhit raken. Bevries de testcassettes of de bufferoplossing niet. De tests moeten worden uitgevoerd bij kamertemperatuur (15 – 30°C), dus als u de tests in de koelkast hebt opgeslagen, moet u ze op kamertemperatuur laten komen voordat u een test uitvoert.
 • Hebben medicijnen, medicijnen of andere eiwitten in het bloed invloed op het testresultaat?
  Tot nu toe hebben we een groot aantal veelgebruikte geneesmiddelen getest, waarvan geen enkele de test heeft verstoord, vandaar dat we op dit moment geen problemen met kruisreactiviteit zien. We kijken naar meer medicijnen en zullen de klanten op de hoogte houden.
 • Hoe nauwkeurig is de test?
  We hebben een aantal onderzoeken uitgevoerd met:

  1. Kings College London
  2. Guy’s en St. Thomas’s London
  3. UZ Leuven België
  4. Het Frans Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek
  5. Universiteit van Cambridge
  6. Imperial College Londen
  7. Champalimaud Portugal
  8. Veel meer

  Een voorbeeld hiervan is de onafhankelijke evaluatie die Guy’s en St. Thomas NHS, Londen, hebben uitgevoerd. 503 monsters werden getest en de test van SureScreen leverde de volgende resultaten op:

  1. Gevoeligheid: 96.55%
  2. Specificiteit: 99.67%
  3. Meer dan 98% nauwkeurig

  Onze verschillende klinische studies zijn het bewijs van de bruikbaarheid en de effectiviteit van de test.

 • Blijven IgG en IgM in het bloed nadat ik hersteld ben van COVID-19?
  Er is enig bewijs dat IgG/IgM na herstel in het bloed blijft zitten om herinfectie te voorkomen. We hebben enkele patiënten getest en gemerkt dat ze nog minstens 33 dagen positief testen nadat ze voor het eerst symptomen vertoonden. U zult niet besmettelijk zijn nadat u hersteld bent, zelfs als u positief test, maar u moet nog steeds voorzichtig zijn omdat de lange termijn immuniteit nog niet bevestigd is en herinfectie nog steeds kan voorkomen.
 • Kunnen baby’s en jonge kinderen worden getest?
  Ja, er zijn geen problemen met het testen van baby’s en jonge kinderen.
 • Kunnen zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven worden getest?
  Ja, er is geen schade voor de moeder of de baby bij het uitvoeren van een test.
 • Is er iemand die niet getest zou moeten worden?
  Nee, hoe meer mensen worden getest, hoe beter het zal zijn om de verspreiding van het virus te begrijpen, wat zal leiden tot betere maatregelen om de verspreiding ervan te voorkomen. Aangezien de test echter een bloedmonster vereist, moet iedereen met een bloedgerelateerde gezondheidstoestand (zoals hemofilie) dit met een gezondheidsprofessional bespreken alvorens een test uit te voeren.
 • Is de test CE-gemarkeerd? Heeft het een IVD-certificering?
  Ja, de COVID-19 test is CE-gemarkeerd voor professioneel gebruik en is daarom een geregistreerd IVD-apparaat.
 • Is de test geaccrediteerd?
  De COVID-19 test is CE-gemarkeerd voor professioneel gebruik en is daarom geschikt en klaar voor gebruik door een zorgprofessional. Naast onze reeds afgeronde klinische evaluaties van het product, werken we momenteel samen met een aantal onafhankelijke laboratoria en afdelingen van de gezondheidszorg in heel Europa om het product verder te valideren en best practice-goedkeuringen te verkrijgen.
 • Heeft u een bevestigingstest voor het Coronavirus om positieve monsters te bevestigen?
  Deze screeningtest is ontworpen om te worden gebruikt naast een robuust screeningsprotocol met laboratoriumbevestigingen. Wij raden u aan om binnen uw zorginstelling te werken om ervoor te zorgen dat de juiste protocollen worden gevolgd bij het gebruik van dit product.

Neem contact op om uw COVID-19 sneltestcassettes te bestellen.